Dünyanın En Eski Saat Kulesi

     1386 senesinde kurulan dünyanın en eski mekanik saat kulesi olan Salisbury Katedrali saat kulesi şu an hala aktif olarak çalışmaya devam etmektedir. Johannes, Williemus Vrimand ve Johannes Jietuijt of Delf adlı üç horolog tarafından elle işlenmiş demirden yapıldığı tahmin edilmektedir. İngiltere'nin en yüksek çan kulesine sahip olan katedral mimari açıdan çok göz önünde olmasına rağmen, saat 1792 yılında katedralin geçirdiği bakım sırasında yıkılan eski bir saat kulesinde bulunmuştur. Bundan sonra 1929 yılına kadar muhafaza edildiği depoda toz içinde bırakılmıştır. 1956 yılında ise tekrardan kullanılmak için küllerinden yeniden doğmuştur. İlk anda aşina olduğumuz saatlere benzemeyen bu nadide saat, akrep ve yelkovanın olmamasıyla da farkını ortaya koymaktadır. Bir gün Salisbury taraflarına yolunuz düşerse bu güzel kentle beraber bu tarihin içinden kopup gelen bu zaman bekçisini de mutlaka ziyaret edin.

Dünyada En Uygun ve İyi Fiyata Saat Nereden Alınır?

        Bu konuda genel görüş Hong Kong'un saat satın almak için en iyi yer olduğu yönündedir. İnternet hali hazırda en iyi seçenekleri bulabileceğiniz mecra olsa da satın alma güvenliği, geniş ürün çeşitliliği ve iyi fiyatlar tüketicinin kararlarını etkiliyor.
Bu nokta da en önemli hususun saati ilk elden dokunarak hissetmek olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden deniz aşırı internet alışverişini  iade zorluğundan dolayı tercih edilmesini tavsiye etmiyorum. Bunun tabi ki birde garanti durumu söz konusu. Ayrıca ülkemizden internet üzerinden 30 dolar veya euro üstü alışverişlerde vergi sınırını geçtiğinizde gümrük vergisini ödemek durumunda kalıyorsunuz. Hong Kong dışında bir başka ilginç destinasyonda Karayip Adaları. Çok bilinen bir yer olmaması sebebiyle tatil amacıyla gidildiğinde uygun bir saat alınabilinir.
Saatin memleketi İsviçre de ise işler hiç de öyle düşünüldüğü gibi olmuyor. Fiyatlar konusunda ekstra bir indirim olmamasının yanında İsviçreliler pazarlık konusuna da genel olarak kapalılar. Pazarlık konusunda en iyi yerler ise Tayland ve Arap ülkeleri oluyor. 
Eğer bir iş seyahati veya geziye gitmeniz durumunda söz konusu yerlerden aradığınız saati araştırmanızı tavsiye ederim. İnternet konusunda ise garanti ve gümrük vergisi sorunları nedeniyle eğer aradığınız saat ülkemizde yoksa kullanmanız akıllıca olacaktır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Skmei Saat Markası

Naviforce Saat Markası Tarihi