Dünyanın En Eski Saat Kulesi

     1386 senesinde kurulan dünyanın en eski mekanik saat kulesi olan Salisbury Katedrali saat kulesi şu an hala aktif olarak çalışmaya devam etmektedir. Johannes, Williemus Vrimand ve Johannes Jietuijt of Delf adlı üç horolog tarafından elle işlenmiş demirden yapıldığı tahmin edilmektedir. İngiltere'nin en yüksek çan kulesine sahip olan katedral mimari açıdan çok göz önünde olmasına rağmen, saat 1792 yılında katedralin geçirdiği bakım sırasında yıkılan eski bir saat kulesinde bulunmuştur. Bundan sonra 1929 yılına kadar muhafaza edildiği depoda toz içinde bırakılmıştır. 1956 yılında ise tekrardan kullanılmak için küllerinden yeniden doğmuştur. İlk anda aşina olduğumuz saatlere benzemeyen bu nadide saat, akrep ve yelkovanın olmamasıyla da farkını ortaya koymaktadır. Bir gün Salisbury taraflarına yolunuz düşerse bu güzel kentle beraber bu tarihin içinden kopup gelen bu zaman bekçisini de mutlaka ziyaret edin.

Welder Saat Markası Tarihi


       Büyük saatlerden hoşlanmasamda günümüzün modasında revaçta olan modeller genel olarak büyük kasa çapında olan saatler. Bu tarz saatler üreten markalardan biriside Welder markası. Nispeten yeni bir marka olmasına rağmen kökleri aslında biraz gerilere gidiyor. İtalyan saat markası Officine Fontana 1942 yılında U-Boat kumandanlarının az ışıklı ortamlarda saati daha iyi kullanabilmesi için yeni bir saat tasarımı geliştirdi. Oldukça fonksiyonel olan bu tasarım kendini tekrardan 2000'li yılların başında tekrardan gösterdi. Kurma kolunun kendine has dizaynı ile kendini belli eden bu saatler ilk başlarda 1000 adet üretildi ve artan talep ile yeni modellerinin üretimininde yolu açılmış oldu.

İtalyan dizaynının etkisinde eşsiz tasarım ve şekillerde üretilen modeller, kendi imzası olan sol tarafa konumlandırılmış kurma koluyla gerçekten insanı etkiliyor. Genel olarak orta seviyede fiyatlara sahip olan modeller; çelik kasa, mineral kristal cam ve quartz mekanizma ile geliyor. Otomatik mekanizmaları modelleri bulunmuyor. Maskülen kasa yapısıyla bu tarz seven beylerin ilgisini çekebilecek modelleri koleksiyonunda bulunduran marka, büyük saatlerin gerçekten hakkını veriyor.
Benim dikkatimi çeken ise kimi modelinin kadranının değişik renklerde yansıyan tasarımı. Bu modelini mutlaka bir saat mağazasında görmelisiniz. Son olarak dediğim gibi büyük saatleri sevenler için şu aralar oldukça moda olan bu markayı mutlaka değerlendirmelisiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dünyada En Uygun ve İyi Fiyata Saat Nereden Alınır?

Skmei Saat Markası

Naviforce Saat Markası Tarihi